КУЛТУРИ | Торова норма TSP Кг/дка |
---|---|
А) Житни | |
Пшеница | 10-20 |
Ечемик | |
- зимен | 12-18 |
- пивоварен | 15-20 |
Б) Окопни | |
Царевица | |
-поливна за зърно | 20-28 |
-неполивна за зърно | 10-15 |
- силажна | 9-16 |
Слънчоглед | 16-20 |
Картофи | 18-20 |
В) Технически | |
Памук | 10-14 |
Тютюн | 12-25 |
Г) Бобови | |
Соя | 12-15 |
Фасул | 12-25 |
КУЛТУРИ | Торова норма TSP (кг/дка) |
---|---|
Домати | |
- ранни | 24-38 |
- средноранни | 20-22 |
- късни | 20-22 |
Пипер | |
- ранни | 22-26 |
- средноранен | 26-38 |
- червен – за мелене | 30-35 |
Патладжан | 22-25 |
Картофи | 30-40 |
Зелен фасул | 18-22 |
Зелен грах | 12-18 |
Краставици | |
- ранни | 26-36 |
- късни | 18-22 |
Главесто зеле | |
- ранни | 22-25 |
- средноранно | 22-25 |
- късни | 25-38 |
Цветно зеле | 22-25 |
Лук кромид | 35-48 |
Праз | 35-48 |
Чесън | 18-22 |
Моркови | 18-26 |
Спанак | 15-20 |