| КУЛТУРИ | Торова норма TSP Кг/дка | 
|---|---|
| А) Житни | |
| Пшеница | 10-20 | 
| Ечемик | |
| - зимен | 12-18 | 
| - пивоварен | 15-20 | 
| Б) Окопни | |
| Царевица | |
| -поливна за зърно | 20-28 | 
| -неполивна за зърно | 10-15 | 
| - силажна | 9-16 | 
| Слънчоглед | 16-20 | 
| Картофи | 18-20 | 
| В) Технически | |
| Памук | 10-14 | 
| Тютюн | 12-25 | 
| Г) Бобови | |
| Соя | 12-15 | 
| Фасул | 12-25 | 
| КУЛТУРИ | Торова норма TSP (кг/дка) | 
|---|---|
| Домати | |
| - ранни | 24-38 | 
| - средноранни | 20-22 | 
| - късни | 20-22 | 
| Пипер | |
| - ранни | 22-26 | 
| - средноранен | 26-38 | 
| - червен – за мелене | 30-35 | 
| Патладжан | 22-25 | 
| Картофи | 30-40 | 
| Зелен фасул | 18-22 | 
| Зелен грах | 12-18 | 
| Краставици | |
| - ранни | 26-36 | 
| - късни | 18-22 | 
| Главесто зеле | |
| - ранни | 22-25 | 
| - средноранно | 22-25 | 
| - късни | 25-38 | 
| Цветно зеле | 22-25 | 
| Лук кромид | 35-48 | 
| Праз | 35-48 | 
| Чесън | 18-22 | 
| Моркови | 18-26 | 
| Спанак | 15-20 | 
 
					