КУЛТУРИ | Торова норма карбамид Кг/дка |
---|---|
А) Житни | |
Пшеница | 22-26 |
Ечемик | |
- зимен | 17-22 |
- пивоварен | 18-21 |
Б) Окопни | |
Царевица | |
-поливна за зърно | 35-40 |
-неполивна за зърно | 19-29 |
- силажна | 15-26 |
Слънчоглед | 15-19 |
Картофи | 21-30 |
В) Технически | |
Памук | 18-22 |
Тютюн | 9-21 |
Г) Бобови | |
Соя | 8-12 |
Фасул | 12-22 |
КУЛТУРИ | Торова норма Карбамид (кг/дка) |
---|---|
Домати | |
- ранни | 41-54 |
- средноранни | 32-41 |
- късни | 33-42 |
Пипер | |
- ранни | 31-41 |
- средноранен | 40-50 |
- червен – за мелене | 41-49 |
Патладжан | 34-42 |
Картофи | 25-45 |
Зелен фасул | 15-20 |
Зелен грах | 12-18 |
Краставици | |
- ранни | 26-34 |
- късни | 22-34 |
Главесто зеле | |
- ранно | 22-26 |
- средноранно | 22-26 |
- късни | 35-45 |
Цветно зеле | 42-52 |
Лук кромид | 18-22 |
Праз | 26-42 |
Чесън | 16-22 |
Моркови | 22-26 |
Спанак | 18-24 |