Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация
Амонячна вода е сигурен източник на азот за зърнените култури

Йордан Стойков е дипломиран агроном. Завършил е Аграрен университет – Пловдив, специалност „Лозаро-градинарство”. Първоначално работи като агроном в земеделската кооперация в село Кормянско. По-късно става нейн председател. След това е и изпълнителен директор на „ЛОВИКО - Севлиево”. Повече от 7 години е директор „Анализ и развитие на пазара” в „Евро Ферт” АД – град Димитровград.)

- Г-н Стойков, Вие сте представлявате една „Евро Ферт” АД – една от големите български компании за търговия с минерални торове. Какви продукти използва българския земеделски производител и запознат ли е с начина им на приложение?
- Като цяло не само тук, но и навсякъде се използват основно три вида торове - азотни, калиеви и фосфорни. В България масово се използва амониевия нитрат, който всъщност е най-подходящият за азотно подхранване на всички видове култури. Широко разпространени са и смесените NP и NPK торове, които ние, в „Евро Ферт”, предлагаме в различни комбинации в зависимост от нуждите на почвата. По-рядко се прилагат карбамида, моноамониевия и диамониевия фосфат. Смятам, че българският земeделски производител е запознат с начина на приложение на торовете. Но, ако някой не е сигурен в какви количества и как се прилагат торовете, препоръчвам да се обърне към нашите специалисти, които с радост ще консултират всеки, който има нужда от такава информация.
Назад

Коментари


Общи условия:

Приемам общите условия и разрешавам обработката на личните ми данните, съдържащи се в тази форма само за вътрешно ползване.
Съгласявам се с законовите норми съгласно ЗЗП и GDPR.


Код за сигурност:

Изпрати
Е-бюлетин
Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти, горещи оферти и новини:

Запиши