Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация
През 2019 година се навършват 150 години от създаването на периодичната таблица. Днес тя е един от най-важните научни инструменти за развитието на съвременната химия, физика и биология. На всички е известно, че тя е разработена още през 1869 година от руския физик Дмитрий Менделеев. Въз основа на периодичния закон Менделеев успешно предсказва свойствата на неизвестни дотогава химични елементи. Учените успяват да ги класифицират по вид и да разберат техните свойства и външен вид. Използвайки това откритие, биолозите успяват да определят 17 елемента, които са от съществено значение за растенията. Това са показаните на илюстративната снимка азот, фосфор, калий, магнезий, калций, сяра, бор, хлор, манган, желязо, никел, мед, цинк, молибден, водород, въглерод и кислород /б.а. последните три са необходими за изработването на минерални торове/. 

Назад

Коментари


Общи условия:

Приемам общите условия и разрешавам обработката на личните ми данните, съдържащи се в тази форма само за вътрешно ползване.
Съгласявам се с законовите норми съгласно ЗЗП и GDPR.


Код за сигурност:

Изпрати
Е-бюлетин
Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти, горещи оферти и новини:

Запиши