| КУЛТУРИ | Торова норма карбамид Кг/дка | 
|---|---|
| А) Житни | |
| Пшеница | 22-26 | 
| Ечемик | |
| - зимен | 17-22 | 
| - пивоварен | 18-21 | 
| Б) Окопни | |
| Царевица | |
| -поливна за зърно | 35-40 | 
| -неполивна за зърно | 19-29 | 
| - силажна | 15-26 | 
| Слънчоглед | 15-19 | 
| Картофи | 21-30 | 
| В) Технически | |
| Памук | 18-22 | 
| Тютюн | 9-21 | 
| Г) Бобови | |
| Соя | 8-12 | 
| Фасул | 12-22 | 
| КУЛТУРИ | Торова норма Карбамид (кг/дка) | 
|---|---|
| Домати | |
| - ранни | 41-54 | 
| - средноранни | 32-41 | 
| - късни | 33-42 | 
| Пипер | |
| - ранни | 31-41 | 
| - средноранен | 40-50 | 
| - червен – за мелене | 41-49 | 
| Патладжан | 34-42 | 
| Картофи | 25-45 | 
| Зелен фасул | 15-20 | 
| Зелен грах | 12-18 | 
| Краставици | |
| - ранни | 26-34 | 
| - късни | 22-34 | 
| Главесто зеле | |
| - ранно | 22-26 | 
| - средноранно | 22-26 | 
| - късни | 35-45 | 
| Цветно зеле | 42-52 | 
| Лук кромид | 18-22 | 
| Праз | 26-42 | 
| Чесън | 16-22 | 
| Моркови | 22-26 | 
| Спанак | 18-24 | 
 
					