| КУЛТУРИ | Торова норма карбамид Кг/дка |
|---|---|
| А) Житни | |
| Пшеница | 22-26 |
| Ечемик | |
| - зимен | 17-22 |
| - пивоварен | 18-21 |
| Б) Окопни | |
| Царевица | |
| -поливна за зърно | 35-40 |
| -неполивна за зърно | 19-29 |
| - силажна | 15-26 |
| Слънчоглед | 15-19 |
| Картофи | 21-30 |
| В) Технически | |
| Памук | 18-22 |
| Тютюн | 9-21 |
| Г) Бобови | |
| Соя | 8-12 |
| Фасул | 12-22 |
| КУЛТУРИ | Торова норма Карбамид (кг/дка) |
|---|---|
| Домати | |
| - ранни | 41-54 |
| - средноранни | 32-41 |
| - късни | 33-42 |
| Пипер | |
| - ранни | 31-41 |
| - средноранен | 40-50 |
| - червен – за мелене | 41-49 |
| Патладжан | 34-42 |
| Картофи | 25-45 |
| Зелен фасул | 15-20 |
| Зелен грах | 12-18 |
| Краставици | |
| - ранни | 26-34 |
| - късни | 22-34 |
| Главесто зеле | |
| - ранно | 22-26 |
| - средноранно | 22-26 |
| - късни | 35-45 |
| Цветно зеле | 42-52 |
| Лук кромид | 18-22 |
| Праз | 26-42 |
| Чесън | 16-22 |
| Моркови | 22-26 |
| Спанак | 18-24 |
